De Kinderboerderij werd op 17 oktober 1992 op zeer feestelijke wijze, in het bijzijn van vele genodigden en belangstellenden, geopend. Na ongeveer vijf jaar voorbereiding waren de initiatiefnemers voor deze oprichting erin geslaagd een prachtige, heuse boerderij in gebruik te nemen, die is gelegen in de wijk De Krijtenberg te Wijhe.

Om het geheel mogelijk te maken was er naast een éénmalige subsidie van de gemeente veel sponsorgeld nodig. De plaatselijke middenstand, het bedrijfsleven en de vele vrijwilligers, die bij de bouw de aannemer hebben geholpen, maakten de bouw van de boerderij mogelijk. Net voor de opening is de Stichting Kinderboerderij Wijhe opgericht.
Het reilen en zeilen van het geheel is daarna verzorgd onder verantwoordelijkheid van het bestuur van de stichting. De beheerder destijds, Henk Nieborg, had de dagelijkse leiding over de verzorging van het dierenbestand en alle andere technische zaken die nodig zijn om de boerderij te runnen.
Het terrein wordt jaarlijks gehuurd van de gemeente. De gebouwen en gehele inventaris zijn eigendom van de stichting.

Stichting Kinderboerderij Wijhe

De kinderboerderij is een zelfstandige stichting. Een groep van ongeveer 30 vrijwilligers zorgt voor de dagelijkse verzorging van de dieren en het terrein. Het in stand houden van de boerderij kost geld. Dankzij een jaarlijkse gemeentelijke subsidie, sponsorgelden en ongeveer 380 donateurs en ca 60 reclamesponsors kan de boerderij voortbestaan.

Jaarlijks wordt er in november een grote verkoopaktie van chocoladeletters gehouden.

Bij grote investeringen wordt er gezocht naar andere financieringsbronnen.

Voor minimaal € 5 per jaar bent u ook donateur en voor minimaal € 25,= bent u sponsor van onze stichting. Aanmelden als donateur of sponsor is mogelijk tijdens een bezoekje aan de kinderboerderij. Ook kunt u zich aanmelden door een berichtje te sturen naar info@kinderboerderijwijhe.nl.

De penningmeester neemt dan zo spoedig mogelijk contact met u op.


De kinderboerderij verhuurt ooievaars, klootschietballen en een feestboog. Deze boog hoeft alleen maar voorzien te worden van groene versiering en er staat in no time een kant en klare ereboog.

De kinderboerderij is tijdens de openingstijden gratis toegankelijk voor publiek.

Ook voor groepen/scholen is het mogelijk op afspraak de boerderij gratis te bezoeken. Een vrijwilliger van de boerderij ontvangt u dan en zal toelichting geven over het reilen en zeilen op de boerderij. Leerzaam, leuk en educatief.

Tevens kunt u tijdens de openingstijden (woensdag, zaterdag en zondag van 14:00 – 16:00 uur en in de periode van 1 mei tot 1 oktober op zaterdag en zondag van 14:00 uur tot 16.30 uur) heerlijke verse scharreleitjes kopen.