Skip to content Skip to footer

Kinderboerderij Wijhe actief voor het milieu

Bij de kinderboerderij Wijhe kan vanaf heden iedereen kleine elektrische apparaten (e-waste) inleveren. De kinderboerderij werkt bij deze actie nauw samen met WECYCLE, de organisatie die het inzamelen van e-waste landelijk organiseert.

Een van de doelstellingen van de Kinderboerderij Wijhe is: het informeren van kinderen, hun ouders en grootouders over hoe om te gaan met dieren en het milieu. Het sparen van het milieu door het inzamelen van afgedankte elektrische apparaten past dus prima bij onze doelstellingen.

Uit onderzoek blijkt dat er jaarlijks per persoon meer dan 2 kilo e-waste in de vuilnisbak verdwijnt. Dat is 35 miljoen kilo in totaal. Daarmee belasten we het milieu terwijl er nog goed bruikbare materialen uitgehaald kunnen worden die weer hergebruikt kunnen worden. Door inzamelpunten dicht bij huis kan hier veel aan gedaan worden. Kinderboerderij Wijhe wil hieraan meewerken.

Wij hebben ons ten doel gesteld om ca. 75 stuks kleine e-waste in te zamelen per jaar.
Als tegenprestatie ontvangen wij van Wecycle een bedrag van ca. 250 euro per jaar.
Met dit bedrag kan de kinderboerderij Wijhe naar eigen inzicht spullen aanschaffen die ten goede komen aan de kinderboerderij. Zo levert het niet alleen voor het milieu maar ook voor de kinderboerderij iets op.

Tijdens de openingstijden : woensdag , zaterdag en zondag van 14.00 -16.00 uur kan iedereen het bij de kinderboerderij aan de Bereklauw in Wijhe afgeven.

Nadere informatie is verkrijgbaar bij N.R. Drent, 0629903222